Personal trainers, Personal Training
 
Personal Trainers Trainers o Links
 
 
 
 
 
 
Box jumps.       .
 

Box Jumps. Ειδικ για τους αρχριους εναι μια σκηση που απαιτε αρκετ ιδρτα.

Ακμα και οι πιο προχωρημνοι μερικς φορς αντιμετωπζουν προβλματα στη συγκεκριμνη σκηση. Ας δομε ποις ασκσεις μπορον να σας βοηθσουν.

Επιτπια λματα: Υπρχουν διαφρων ειδν επιτπια λματα που μπορον να αποτελσουν μρος της προπνησης. Προπθεση η διατρηση των χεριν σε παρλληλη με το σμα θση και η προσπθεια για το μγιστο δυνατ λμα.

Αρχικ θση με γνατα λυγισμνα: απ θση κατ 1/4 ημικαθσματος, κθετο λμα, προσγεωση και επαναφορ στην αρχικ θση για να επανληψη.

Αρχικ θση με γνατα σια: απ ρθια θση με τα πδια στo νοιγμα των μων, κθετο λμα και προσγεωση χωρς να αλλξει η στση του σματος.

Αρχικ θση στις μτες των ποδιν: απ ρθια θση με τα πδια ενωμνα και στριξη στις μτες, κθετο λμα και προσγεωση πλι στις μτες.

Αρχικ θση ημικαθσματος: απ θση ημικαθσματος, λματα διατηρντας τα πδια λυγισμνα (προτενεται για ισορροπα τα χρια να τοποθετηθον σταυρωτ στο στθος).

λματα με σχοινκι: Εναι μα απ τις κλασικτερες ασκσεις για τη βελτωση τσο του λματος, σο και του συγχρονισμο (timing). Απ αρχικ θση με ελαφρς λυγισμνα γνατα, ξεκινμε την περιστροφ με το σχοινκι και με κθετο λμα τεντνοντας τα γνατα περνμε πνω απ το σχοινκι ταν αυτ εναι στην καττερη θση. Οι επαναλψεις συνεχζονται.

Ανβασμα σκλας: χει διαπιστωθε τι βοηθει την εκγμναση των μυν του ποδιο και τη βελτωση του λματος το ανβασμα σκλας σε γργορο ρυθμ. Εξυπακοεται τι απαιτεται προσοχ και η σκλα να μην χει κεν ανμεσα στα σκαλοπτια στε να μηδενιστε το ενδεχμενο να «πιαστε» το πδι ανμεσα σε δο. Παραλλαγ αυτς της σκησης θεωρεται το λεγμενο step-up: στση απναντι σε μα καρκλα σε απσταση ενς πλματος, λμα και πτημα με το να πδι πνω στο κθισμα της καρκλας και στη συνχεια εναλλαγ των ποδιν, πτημα με το λλο πδι πνω στο κθισμα και προσγεωση στο αντθετο απ το αρχικ. Εννοεται και σε αυτν την περπτωση τι η καρκλα πρπει να χει σταθερ πτημα και κθισμα.

Διατατικς ασκσεις: Συγκεκριμνες διατσεις βοηθον πολ κατ τη διρκεια της προπνησης με στχο την αξηση του λματος. Οι τρεις κυριτερες εναι: η κνηση του μηρο προς το στθος, το «τρβηγμα» του πλματος με λγισμα του γνατος προς την πλτη, η στριξη στο να πδι και η εναλλαγ πατματος σε λο το πλμα και μνο τα δκτυλα.

Βρη: Οι τυπικς ασκσεις εκγμνασης των ποδιν στα ργανα των γυμναστηρων, λες προσφρουν ενδυνμωση των μυν και βελτωση του λματος. Οι κλασικτερες εναι: τοποθτηση αντστασης (βρη) στην κταση τετρακεφλου, βρη στην κμψη οπσθιου μηριαου, ανυψσεις στις μτες με βρη, καθιστ πρσα.

Τρξιμο sprint: Πολλ σετ τρεξματος μικρν αποστσεων στη μγιστη νταση (αυτ που λμε σπριντ) προσφρουν σημαντικ ενδυνμωση στα πδια και βελτωση της εκρηκτικτητας.

Πρπει να ειπωθε, φυσικ, τι καμα σκηση δε φρνει μεσα θεαματικ αποτελσματα. Απαιτε υπομον και επιμον, καλ νταξη μσα στο καθημεριν πργραμμα, διατρηση σταθερο σωματικο βρους και ισορροπημνη διατροφ, προσοχ κατ την εκτλεση της κθε σκησης. Πντα, καλ ζσταμα και διατσεις πριν την ναρξη της προπνησης και χρνο για ξεκοραση και ανσες ανμεσα στα σετ επαναλψεων ασκσεων.

Πηγ: www.rdxnew.gr

 

 
back
 
   
 
 
Personal Trainers Trainers Balatsinos P.F Studio o Links
  : 2310 304509 : 6946122887,    
Personal trainers, Personal Training